از ماست که بر ماست

آمارهای عجیب و غریب در خصوص مصرف ایرانی ها

ايران در مصرف سرانه شكر و روغن بالاتر از ميانگين جهاني ، در برنج چهاردهمين مصرف كننده بزرگ جهان و در نان بزرگترين مصرف كننده جهان است.
یک شرکت تحقیقاتی در انگلیس پرخورترین مردم جهان را معرفی کرد که ایران در رتبه ده کشور پرخور و پر مصرف جهان قرار گرفت.

 
در این رتبه بندی 10کشور نخست دنیا از نظر پرخوری عبارتند از: آمریکا، روسیه، مصر، مکزیک، آلمان، برزیل، بریتانیا، آرژانتین، ترکیه و ایران که بر اساس آمار منتشر شده در ایران 2 میلیون نفر دارای اضافه وزن هستند و حدود نیم میلیون نفر نیز چاق محسوب می‌شوند.

 
البته ایران نه تنها ایران در حوزه مصرف خوارکی ها مختلف توانسته است بین کشورهای اول جهان قرار بگیرد بلکه در مصرف لوازم آرایشی،روغن و نان نیز در صدر پر مصرف ترین کشور جهان قرار دارد.

 
در این باره موسسه آماري "تي ام بي اي " اروپا با بيان اينكه 30 درصد مواد آرايشي منطقه خاورميانه در ايران مصرف مي‌شود؛ اعلام كرد كه ايران هفتمين كشور پر مصرف مواد آرايشي در جهان و دومین کشور پر مصرف در خاورمیانه است.

 
اگر نگاهي به مصرف سرانه كالاهاي اساسي در كشور و مقايسه آن با دنيا نشان داشته باشیم، نشان داده خواهد شد که در مصرف سرانه شكر و روغن بالاتر از ميانگين جهاني هستيم و عنوان بزرگترين مصرف كننده نان را در جهان به خود اختصاص داديم.

 
چندی پیش معاون وزير بازرگاني با اعلام اينكه ايران بالاترين مصرف نان در جهان را دارد و سالانه سه ميليون تن گندم در كشور اتلاف مي شود، از برنامه‌هاي اين وزارتخانه براي ساماندهي و بهسازي واحد‌هاي سنتي نان خبر داد وگفت: سرانه مصرف نان در ايران حدود 160 كيلو است كه نسبت به كشورهاي اروپايي نظير فرانسه كه 56 كيلوگرم و در آلمان 70 كيلوگرم در سال است بيشتر است.

 
ايران در مصرف سرانه شكر و روغن بالاتر از ميانگين جهاني ، در برنج چهاردهمين مصرف كننده بزرگ جهان و در نان بزرگترين مصرف كننده جهان است.

 
بيش از 80 درصد نياز داخلي روغن درحال حاضر ازطريق واردات تأمين مي شود كه قبلاً حدود 95 درصد وارد مي شد و ايران در سال 2005 دهمين كشور واردكننده روغن در جهان بوده است ميزان واردات ساليانه حدود 1.5 ميليارد دلار روغن و كنجاله مي باشد.

 
سرانه مصرف قند و شكر در ايران در سال 1987 حدود 26.9 كيلوگرم بوده كه اين مقدار در سال 2006 به 28.97 و در سال 2007 به حدود 33.26 كيلوگرم افزايش يافته است به طوري كه به گفته بسياري از كارشناسان جهاني، مصرف سرانه شكردر ايران 3 كيلوگرم بالاتر از ميانگين مصرف جهاني است.

 
یکی از لوازم توسعه اقتصادی کشورها اصلاح الگوی مصرفی مردم بوده است و در حال حاضر نیز کشورهای صنعتی جهان در حوزه غذایی از مصرف پایینی برخوردار هستند.

 
رهبر معظم انقلاب که در راستای برنامه های راهبردی و کلان کشور اقدام به نام گذاری سال ها می کنند نیز در سال 1388 با نام گذاری سال اصلاح الگوی مصرف خواستار توجه همه جانبه از سوی مردم و دستگاه های اجرایی به این امر شدند که از سوی مسئولین و مردم با بی توجهی مطلق نگاشته شد و نه تنها شاهد اصلاح الگوی مصرفی کاملاً اشتباه مردم نبودیم بلکه نتیجه آن قرار گرفتن کشور در میان ده کشور پرمصرف جهان بود.

 
عادت بد مصرفی و خرید از دیگر معضلات مردم کشور محسوب می شود.با وجود بالارفتن قیمت مرغ در کشور باز شاهد خرید از سوی مردم بودیم و به یقین می توان گفت که اگر قیمت از این نیز بالاتر می رفت باز ما شاهد خرید مرغ در کشور بودیم.

 
مردم کشور در این خصوص هنوز فرهنگ درست خرید را نیاموخته اند و از سعه صدر کمتری برخوردار هستند،بازار در ماجرای مرغ دچار کمبود شده بود که شاهد هجوم مردم برای خرید بودیم و این امر به دلیل پایین بودن عرضه و افزایش تقاضا نتیجه ای جز بالارفتن قیمت ها نداشت و کار تا جایی بالاگرفت که دولت مجبور به هزینه میلیاردی برای واردات گوشت مرغ برای تنظیم بازار شد.

 
متاسفانه این عادت بد مصرفی تا زمانی که درست نشود بازار ایران شاهد این شک های بد اقتصادی خواهد بود.مردم ما باید یاد بگیرند که"زمانی که کالای گرانی می شوند آن را نخرند و یا با کالای ارزان تری جایگزین کنند "

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : آمارهای عجیب و غریب, مصرف ایرانی ها, پرخورترین مردم جهان, ,